En midsommarnattsdröm – ShakespeaRe-told (2005)

Regissör: Ed Fraiman
Manus: Peter Bowker

Lagom till midsommaraftonskvällen passade jag på att se denna omgjorda variant av En midsommarnattsdröm, från tv-serien Shakespeare retold (ibland ShakespeaRe-told).

Handling

Det hela utspelar sig under en förlovningsfest, eller kanske snarare natten som följer. Hermia (Zoe Tapper) och James (William Ash), som varit barndomsvänner och känt varandra hela livet, ska nu förlova sig. Men innan de kommit så långt kommer Zander (Rupert Evans (som spelade Frank Churchill i tv-serie-filmatiseringen av Austens Emma 2009 och är bland det snyggaste som nånsin gått i ett par skor)) och stoppar dem, och Hermia och Zander försvinner tillsammans. Det antyds att Hermias bästa vän Helena (Michelle Bonnard) är förälskad i James.

Att det kan gå så här illa beror på att alvkungen Oberon (Lennie James) och alvdrottningen Titania (Sharon Small) bråkat. Det är alvernas uppgift att hålla kärleken vid liv, men nu kan de inte sköta sin uppgift. Oberon ger därför Puck (Dean Lennox Kelly) i uppgift att ställa allt tillrätta med sin kärleksdryck (eng. love juice – det får mig att tänka på nåt annat), men han ställer till det alldeles istället. Oberon initierar också ett sätt att skämma ut sin drottning ordentligt så att hon ska lyda honom i framtiden (jäj! ett motiv vi känner igen!).

Bra grejer

Bildtext: Alvdrottningen Titania blir kär i en man med åsneöron. Som sig bör.

Jag har inte sett En midsommarnattsdröm tidigare och inte läst heller vad jag kan erinra mig. Men det jag gillade var att det kändes Shakespearianskt. Förvecklingarna var dråpliga, men tack vare att de pratade normalt, var det inga problem att hänga med i det hela.

Jag tyckte också det var roligt när Oberon presenterade sig som king of fairys och letade efter sin queen. Gissar att de undertonerna inte fanns i Shakespeare?

Övrigt

Filmen på imdb.
Hela filmen finns på youtube.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s