Were the World Mine (2008)

Regi: Tom Gustafson
Manus: Cory James Krueckeberg och Tom Gustafson

En highschool-musikal där killarna på en privatskola sätter upp En midsommarnattsdröm och det som händer i pjäsen också händer i verkligheten.  En helt fantastisk film, även om (tack vare att) man inte som i de flesta andra utifrån Shakespeare-pjäsen kan förutspå exakt vad som ska hända.

Handlingen

Trailern är av typen se den så vet du exakt allt som händer. Å andra sidan är mina sammanfattningar också av den typen. Spoliervarning både här och där alltså.

Timothy (Tanner Cohen) går på en privatskola för män (pojkar?) och han är den enda i skolan som är öppet gay, vilket gör att han får utstå en hel del spott och spe. Han är hopplöst förälskad i Jonathon (Nathaniel David Becker), lagledaren i rugbylaget. Sista års-eleverna ska sätta upp En midsommarnattsdröm och Timothy får rollen som Puck. När han läser manuset hittar han receptet för Pucks lovejuice (jag garvar fortfarande åt ordet) och kokar ihop den för att prova på Jonathon. Den visar sig fungera bara alltför väl.

Samtidigt, för comic relief?, får vi följa Timothys mamma i hennes arbete som sminkförsäljare. Tack vare att hon och hennes chef pratar om smink och ögonkrämer (och inte män) klarar filmen Bechdeltestet. Annars är det en mansfilm. Och med mansfilm menar jag full med män som dansar runt med bar överkropp. Helt okej också för straighta medelålders tanter att titta på med andra ord.

Övrigt

Den här filmen har nominerats till och vunnit massa priser, främst från olika HBTQ-filmfestivaler.

Filmen på imdb.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s